Stolní Tenis TJ Lokomotiva Nymburk

Stolní Tenis

TJ Lokomotiva Nymburk

Stolní Tenis TJ Lokomotiva Nymburk

Zpráva koordinátora mládeže před nadcházející sezónou 2017/2018

07. 09. 2017 Tomáš Kokojan

Do nové sezóny vstoupí naše akademie opět se dvěma družstvy. Již třetím rokem budou ve čtvrtém okrese svádět boj chlapci pod taktovkou pana P. Novotného, v loňské sezóně tým Lokomotivy Nymburk „H“. Mladí hráči vydrželi všichni (nikdo se sportem přes prázdniny nepraštil, což je velice potěšující zjištění) a sestava se tím pádem téměř nezmění. Dobrou partu v letošním roce posílí bojovný mladík T. Svoboda a dospělý player M. Pařez, který byl v letošním roce v pozici nezařazeného hráče (ačkoliv disponuje výkonností do druhého okresu). Miloš je filantropický a dobrosrdečný chlapík, který je ochoten hrát s dětmi a pokud nebude mít odpolední šichtu, slíbil, že bude chlapcům plně k dispozici. Může být proto vedoucím družstva využit k soutěžním klíčovým špílům. Co se Tomáše týče, vrací se do akademie, ve které kdysi začínal, z rozpadlého mužstva Z. Hájka. Jsem přesvědčen, že tato skvadra bude mít letos ambice zasáhnout minimálně do bojů o konečné pořadí v první pětce nejnižšího okresu dospělých, popř. se porvat o medailová umístění. Tým má na čem stavět, v loňské sezóně škubnul parádní první flek v nadstavbové skupině „B“ (celkově tedy deváté místo v soutěži). Osu družstva budou již třetím rokem tvořit Martin a Michal Falberové, Vojta Farkaš, Vojta Novotný se svým otcem Pavlem Novotným (vedoucí) a perspektivní Ondra Vrba.

Druhým týmem akademie je parta bojovných a nadějných mladíků, soustředěná kolem otce a syna Veselých. Pan Ladislav Veselý v roli lídra mužstva Lokomotivy Nymburk „I“ neměl v loňské sezóně vůbec jednoduchou pozici, hráčů nebylo nazbyt a i sám teprve sbíral drahocenné závodní zkušenosti. Letošní ročník by měl být pro něho i jeho chlapce určitou odměnou i jakousi „satisfaction“ právě za to, že všichni v klidu ustáli psychický tlak, způsobený velkým počtem porážek a nevzdali to (tým bodoval až v nadstavbové části). Kromě toho byla loni skvadra decimována zraněními a nemocemi, díky čemuž borci byli nuceni odehrát několik špílů ve třech. Nikdo z mladíků to ale nezabalil, všichni hrají dál a výsledky se jistě letos dostaví. Určitou osobní herní krizi ustál především Alex Rajko, který se k týmu po dvouměsíční pauze vrátil, z čehož mám velkou radost. Svojí absencí chlapec potrestal kromě sebe také především pana Veselého, neboť ten neměl několik zápasů koho jiného postavit a tým byl nucen nastupovat ve třech (tím pádem bez absolutní šance na vítězství). Jinak družstvo pana Veselého bude taktéž posíleno, a to dokonce jedním z jeho současných trenérů, v podání dobrého oddílového navrátilce (dva roky v Poděbradech), pana Heršálka. Jakub má velký zájem o práci s dětmi, chce s nimi i hrát, je svědomitý a snaživý a kromě toho vypomůže i s „kaučingem“ mladíků v průběhu vlastních zápasů. Z jeho zájmu, snahy a dobré vůle mám taktéž velkou radost, na úzkou spolupráci s ním se nepokrytě těší i pan Veselý. Druhou posilou mančaftu je L. Hájek, který přichází (stejně jako Svoboda), z rozpadlého týmu „Hájkovců“. Za zmínku stojí fakt, že Lukáš byl jedním z prvních mladých hráčů akademie, do jejíhož týmu se nyní vrací. Osu mužstva kromě výše uvedených playerů bude ještě tvořit S. Hána a M. Minařík. Tito chlapci zaznamenali z party začátečníků vloni největší úspěchy, když S. Hána vyhrál necelých padesát procent soutěžních špílů (na nováčka velká paráda) a M. Minařík bral celkový bronz na okresních bodovacích turnajích mládeže.

Dětská parta Lokomotivy Nymburk „I“,se připravila na novou sezónu a posílená o několik borců se těší na mistrovské špíly. Na snímku loňská osa družstva, vedená dospělým spoluhráčem a vedoucím, v podání pana L. Veselého. Druhý zprava stojí snaživý bojovník F. Veselý, dále S. Hána (nejlepší hráč premiérové sezóny – téměř 50% úspěšnosti) a úplně zprava technický a urputný „rotátor-liftař“ M. Minařík (třetí nejlepší mladší žák na okrese).

Osa a pilíř mládežnického družstva Lokomotivy Nymburk H, vedeného panem P. Novotným, v podání Martina Falbera, Vojty Farkaše a Michala Falbera, se těší na třetí oficiální start v soutěži dospělých. Bratrské duo s pohárky od šéfa kmenové akademie T. K. za nejlepší playery týmu loňské sezóny (Michal kolem 70% a Martin kolem 50% úspěšnosti). Po pěkném devátém fleku z minulé sezóny má mužstvo ambice, pokusit se atakovat pátou příčku soutěže. A to za přispění nové posily, v podobě bojovného dospělého kamaráda M. Pařeza .

Nejlepší současný mladík Lokomotivy Nymburk, kterým je bezesporu Tomáš Stejskal (15), bude po luxusních loňských výsledcích v okresních soutěžích dospělých, pravidelně nastupovat v OP1. třídy v Lokomotivě „C“ a často pendlovat do krajského přeboru dospělých. Znamená to tedy, že dostane velký prostor ke svému individuálnímu výkonnostnímu zlepšení a posunu. Tomáš taktéž zaznamenal medailové úspěchy na okresních bodovacích turnajích a je naším současným největším talentem a nadějí do budoucna, když tři sezóny nastupoval v barvách družstva pana Hájka. Kromě toho byl jeho jasnou jedničkou.  Od loňska Tomáš trénuje již s nejlepšími playery oddílu.

Z Lokomotivy Nymburk před touto sezónou, přestoupil do Sadské P. Sláčal (kolem 30. místa na republikovém žebříčku v mladších žácích), pro nějž údajně je, z hlediska jeho schopností, možností a ambicí, náš provinční klub z Remanence příliš malý.

Tréninkový proces pro mládež od září:

Družstvo pana Novotného bude trénovat v pondělí a pátek od 17:30 se skupinou pana Plachého. Patnáctiletí mladíci již hrají jako dospělí.  Ondra Vrba má možnost jako žák ještě chodit s dětmi jako vloni. Domácí zápasy zůstávají v sobotu dopoledne.

Tým pana Veselého má tréninky v úterý od 15:30 do 17:00 hodin (vede Heršálek) a v pátek od 15:00 do 17:OO hodin (vede Kokojan). Domácí zápasy zůstávají v sobotu dopoledne.

TĚŠÍM SE, CHLAPCI, NA VAŠE BOJOVNÉ VÝKONY A SUPER VÝSLEDKY V LETOŠNÍ SEZÓNĚ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tomáš Kokojan – koordinátor mládeže a šéf akademie Lokomotivy Nymburk T. K. + S. R.

 

Tomáš Kokojan