Stolní Tenis TJ Lokomotiva Nymburk

Stolní Tenis

TJ Lokomotiva Nymburk

Stolní Tenis TJ Lokomotiva Nymburk

Výsledky mladých hráčů žákovských družstev Lokomotivy Nymburk v okresních soutěžích dospělých 2016/2017

12. 01. 2017 Tomáš Kokojan

Zhruba poodehrané čtvrtině mistrovských utkání (šest kol) se dá s potěšením říci,že se mladým playerům Lokomotivy poměrně daří. Oddíl z Remanence v současnosti disponuje v nejnižší soutěži dospělých dokonce třemi žákovskými družstvy. Díky tomu se také logicky vyhoupl na čelo okresní statistické tabulky z hlediska počtu oddílové mládežnické členské základny.

Lze bez nadsázky konstatovat, že tato skutečnost nemá v celé více než padesátileté oddílové historii obdoby.Konkrétně se jedná o Lokomotivu „G, H, I“, když „géčko“ nastupuje v okresním přeboru čtvrté třídy již třetím rokem, tým „H“ druhou sezónu a chlapci posledně jmenovaného družstva zažívají svoji soutěžní premiéru.

V mužstvu „G“, které od počátku kormidluje pan Hájek, se nejvíce daří T. Stejskalovi,který byl i v loňské sezóně jasnou jedničkou týmu. Borec má na svém kontě téměř osmdesáti procentní úspěšnost vyhraných špílů. Zbylé dva týmy jsou součástí tzv. akademie T. Kokojana a S. Randy, kterou již třetím rokem koordinuje prvně jmenovaný. Členská základna samotné akademie je určitým průnikem dětské oddílové sekce a stolně tenisového kroužku ZŠ Komenského Nymburk. Tento působí při kmenové základce již sedm let. Všichni mladí hráči dětských týmů, a to až na jedinou výjimku, byli do oddílu infiltrováni právě přes kroužek nymburské Komendy.

Vedoucím „H“ týmu je pan Novotný a současným jeho nejúspěšnějším hráčem poměrně překvapivě Michal Falber. Ten se může pochlubit více než sedmdesáti procentní vítěznou úspěšností, což jez hlediska jeho teprve druhého roku účinkování v seniorské soutěži fantastické! Druhým nejlepším mladíkem je V. Farkaš se čtyřiačtyřiceti procenty vítězné bilance.

Obě výše uvedená mužstva bojují o finálovou účast v nadstavbové části soutěže a okupují shodně čtvrté místo svých tabulek.

Družstvo Lokomotivy Nymburk „I“, vedené panem Veselým, je úplným soutěžním nováčkem.Chlapci zatím trpělivě čekají na svůj první zápasový triumf. Vynikající výsledky má zatím S. Hána, který vítězně opanoval pětačtyřicet procent všech svých doposud odehraných singlů, což je na začátečníka parádní osobní statistická bilance. Druhým nejlepším mladíkem je bojovný F. Veselý, nejmladší hráč sympatické party (žák páté třídy).

Nezbývá než popřát všem našim mladým playerům hodně dalších jak sportovních, tak také životních úspěchů v jejich budoucím životě. V neposlední řadě taktéž především stálou radost a potěšení ze sportu s malým umělohmotným míčkem na zeleném stolu! Taktéž upřímně děkuji za obětavou spolupráci oběma dvěma otcům, kteří vedou družstva akademie a kvůli zájmu svých synů začali i sami závodně hrát stolní tenis. Poslední poděkování patří našim věrným sympatizantům a pomocníkům z řad oddílu, v jejichž čele stojí pánové R. Eliška a L. Rufer.

Tomáš Kokojan